Türkiye’de deneyimli güvenlik danışmanları tarafından yerli sermaye ile 10 yıl önce hayata geçen yüzde yüz yerli şirket InfoSEC Bilgi Teknolojileri, bugün 15 ülkeye hizmet veriyor. Şirket, kurumların Siber Güvenlik alanındaki savunma ihtiyaçlarını, en yeni nesil teknolojileri kullanarak çözümlemeyi amaçlayan ve sadece siber savunma alanında hizmet veren bir güvenlik entegratörü. İş ortaklarımız ile, sürekli gelişen siber savunma ihtiyaçlarının takip edilmesi ve kurumların risk seviyelerinin en asgari seviyede tutulması için, birlikte geliştirdiğimiz projelerde uzun soluklu iş birliktelikleri yapıyoruz. İstanbul, Ankara ve Dubai’de bulunan ofisleriyle 15 ayrı ülkeye hizmet ve ürün satışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Infosec Bilgi Teknolojileri Yönetici Ortağı Abdurrahman Beyazaslan, sadece İstanbul’da 150’den fazla müşterisi olan şirketin, 2023 yılında da büyümeye devam edeceğini belirtti.
Siber Savunma deyince ilk aklımıza gelen ağ güvenliği, bilgi güvenliği ve içerik güvenliği ana kollarında faaliyet gösterdiklerini belirten Beyazaslan, çalıştığı uluslararası üreticilerin en üst seviyedeki iş ortağı statüsü ile; birçok yerli, yabancı ve kendi geliştirdikleri ürünlerin satışını ve kurulum/uyarlama ve destek hizmetlerini Türkiye’de ve üretici adına alt yüklenici olarak farklı ülkelerde de verdiklerini de ifade etti.
Infosec Bilgi Teknolojileri Yönetici Ortağı Afşin Taşkıran ise şunları söyledi: ‘’Bünyemizde içerik güvenliği ekibimiz ile sadece Veri Sızıntısı Önleme ( DLP) Çözümlerine özel uzmanlaşmış bir ekibimiz bulunmakta. Finans, enerji, sağlık, üretim vb. alanlarda faaliyet gösteren müşterilerimizin veri güvenliğinin sağlanması ve veri sızıntılarının önlenmesi amacıyla iş ortaklarımız ile birlikte projeler geliştiriyoruz. Geçmiş yıllarda bir kurumdaki ilk güvenlik bileşenleri firewall gibi ağ güvenliği çözümleri iken, artık DLP çözümleri de bir kurumun olmazsa olmazı haline geldi. Veri sızıntıları, kurumların hem itibar hem de para kaybına sebep verirken birçok vakada da gördüğümüz üzere iş sürekliliğini de olumsuz etkilemekte. Kurumların öncelikle hangi tip verileri işlediğini ve iş ortakları ile veri paylaşım kanallarını ve iş süreçlerini analiz etmesi, bu kanalların (e-posta, web, uç nokta, usb vb) DLP çözümleri ile kontrol edilmesini sağlamaları gerekiyor.’’